Professionele eigen servicedesk voor optimale ondersteuning.

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Mede daarvoor hebben wij een professionele servicedesk ingericht. U kunt bij onze servicedeskmedewerkers terecht via het online klantenportaal, per mail of telefonisch.

Onze servicedeskmedewerkers onderscheiden zich door hun kennis van de software én het vakgebied. Zij zijn bekend met de manier van werken van gebruikers, inkopers en contractmanagers of controllers. Zij staan in direct contact met de gebruikers van onze software, waardoor zij ook de betreffende organisatie door en door kennen. Suggesties van onze klanten nemen wij mee in nieuwe functionaliteiten. Zodra deze optimaal werken, gaan zij mee in een van de volgende updates.

Onze medewerkers geven ook zelf de trainingen én kunnen u adviseren over uw processen. Nieuwe input of gewijzigde inzichten halen wij uit onze servicedesktickets na intensief overleg. Dit alles met één doel: uw organisatie optimaal ondersteunen.

  • INCONTO wordt ‘in-house’ gebouwd, u spreekt direct met de architecten!
  • Specifiek advies vanuit het vakgebied
  • Op werkdagen van 8:00 tot 17:30 helpdesk beschikbaar
  • Mogelijkheid tot het uitbesteden van functioneel beheer

INCONTO, voor inkopers door inkopers

Meekijken?

Wilt u dat één van onze medewerkers meekijkt in INCONTO? TeamViewer maakt dat mogelijk. Download TeamViewer, stuur ons uw code en we kijken direct op uw scherm met u mee.

TeamViewer is een programma dat u op uw computer installeert. Als u klikt op de knop hieronder gaat u naar de downloadpagina van TeamViewer. Wilt u weten hoe het werkt? Bekijk dan hier de handleiding (gebruiksaanwijzing voor afstandsbediening) voor de meest recente versie van TeamViewer.