ADR-classificatie: registratie bij de bron

Ieder bedrijf organiseert haar voorraad anders. Het ene bedrijf bestelt pas als de voorraad op is. Het andere heeft een eigen magazijn waaruit de interne levering plaatsvindt. Met name voor deze laatste groep is de ADR-classificatie een meerwaarde.

Bedrijven die interne levering via het eigen magazijn uitvoeren, hebben namelijk veel uiteenlopende producten in dat magazijn. Dit brengt de verplichting met zich mee om enerzijds goed overzicht te houden én anderzijds een degelijke registratie op te tuigen. Bij beide verplichtingen ondersteunt INCONTO de klant met de functionaliteit: de ADR-classificatie registeren bij de bron. Dus daar waar het product het bedrijf binnenkomt: in het magazijn.

Magazijnproducten met ADR-classificatie

De INCONTO E-procurementmodule beschikt al jaren over een voorraadmodule. Onze klanten zetten deze vaak in voor magazijnbeheer. Het is nu ook mogelijk om de ADR-classificatie van magazijnproducten te beheren. Uiteraard is hier de mogelijkheid aan toegevoegd om deze gegevens overzichtelijk in een rapport te krijgen. Via de managementrapportages verkrijgt de gebruiker een lijst, waarin per magazijn de aanwezige ADR-geclassificeerde producten aangegeven staan.

Extra functionaliteit op verzoek van klanten

Deze nieuwe functionaliteit is tot stand gekomen door de samenwerking met onze klanten. Hun input en wensen stellen wij zeer op prijs. Wij verwerken deze zoveel mogelijk in onze software. De software blijft daardoor ‘software van inkopers, voor inkopers’.

Door het beheren en bijhouden van de ADR-classificatie van producten, weet de organisatie exact wat er in het magazijn aanwezig is. Ook is het op ieder moment inzichtelijk waar in het magazijn bepaalde stoffen opgeslagen zijn. De organisatie is daardoor nog meer in control.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de inkoopsoftware van INCONTO? Hoe u meer inzicht kunt krijgen in uw gevaarlijke stoffen? Of hoe uw organisatie kosten kan besparen door een efficiënt ingericht inkoopsysteem? Neem dan nu contact met ons op via info@inconto.com of via 0850-185725. Wij staan u graag te woord.

Wat is ADR?

ADR staat voor “Accord européen relatif au transport international de marchandises Dangereuses par Route”. Het is het pan-Europese verdrag voor het internationale vervoer van gevaarlijke goederen over de weg.
De Verenigde Naties is verantwoordelijk voor de totstandkoming ervan. Het akkoord omvat o.a. eisen over:
– criteria voor gevaarsindeling gevaarlijke goederen
– vervoersvoorwaarden
– eisen aan verpakkingen en tanks
– procedures voor de verzending, inclusief etikettering en documentatie
Bovenstaande informatie komt van de website van het RIVM. Daar vindt u meer aanvullende gegevens en uitleg over indelingscriteria, lijst van gevaarlijke goederen e.d.
Deel content met:
Geplaatst in E-procurement, Nieuws / Blogs en getagd met , , , , , , .