DocuSign - een van de partners van INCONTO

Digitaal ondertekenen van documenten nu ook mogelijk met Docusign

Met contractmanagement van INCONTO beheer je het hele contractproces. Van de onderhandelingen tot en met het opvolgen ervan. Sinds de samenwerking met DocuSign is het nu ook mogelijk om contracten digitaal te ondertekenen binnen het systeem. Er zijn geen papieren documenten meer nodig, beter voor het milieu én sneller in de verwerking.

De voordelen

De totstandkoming van een contract vergt veel tijd. Daarom is het belangrijk om het proces zo in te richten dat de tijd optimaal gebruikt wordt. Door alle stappen van begin tot het eind in een workflow onder te brengen en bij iedere stap een verantwoordelijke aan te wijzen, is dat al het geval. Maar door ook de afronding te digitaliseren, boek je de meeste tijdwinst. Met het activeren van digitaal ondertekenen van DocuSign in INCONTO is het niet meer nodig om het uiteindelijke contract te ondertekenen en per post op te sturen. Dit levert een besparing op in tijd en in geld. Bovendien is het een stuk minder belastend voor het milieu door de besparing op transport en papier.

Voldoet aan wettelijke eisen

Het digitaal ondertekenen van contracten is wettelijk gezien legaal. De optie via DocuSign voldoet aan eIDAS, de Europese verordening voor het accepteren van erkende inlogmiddelen voor publieke organisaties en private organisaties met een publieke taak. Bovendien biedt het EU-geavanceerde en EU-gekwalificeerde handtekeningen. Kortom, door de combinatie van DocuSign met INCONTO bent u volledig in control over uw contractmanagement.

Over DocuSign

DocuSign heeft de missie om het bedrijfsleven te versnellen en het leven voor bedrijven en mensen over de hele wereld te vereenvoudigen. Zij pionierden met de ontwikkeling van e-signature-technologie en vandaag helpt DocuSign organisaties bij het verbinden en automatiseren van de manier waarop ze overeenkomsten voorbereiden, ondertekenen, erop actie ondernemen en beheren. Als onderdeel van de DocuSign Agreement Cloud biedt DocuSign eSignature: ’s werelds beste manier om elektronisch te ondertekenen vanop vrijwel elk apparaat, overal en op elk moment.

Over INCONTO

INCONTO is assistent voor alle backoffice zaken. Zij helpen organisaties met het behalen van de bedrijfsdoelstellingen en het efficiënt inrichten van de onderliggende bedrijfsprocessen. De focus ligt hierbij op de inrichting en ondersteuning van de processen horende bij contractmanagement, inkoop en factuurverwerking. Het streven is de organisatie de controle teruggeven, zodat alle medewerkers zich weer kunnen richten op hun kerntaken.

Voor meer informatie over het digitaal ondertekenen van contracten, onze samenwerking met DocuSign of INCONTO in het algemeen, kunt u uiteraard te allen tijde contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.

Deel content met:
Geplaatst in Contractmanagement, Nieuws / Blogs en getagd met , , .