go2UBL - een van de partners van INCONTO

INCONTO en go2UBL: nog snellere verwerking van facturen

Nieuwkoop/Beverwijk, 23 oktober 2019 – INCONTO en go2UBL maken het sinds deze maand mogelijk om facturen nog sneller te verwerken. Het geautomatiseerd verwerken van facturen is in een opmars bezig. Het is efficiënter, gaat stukken sneller en de kans op zoekgeraakte facturen is een stuk minder. Zowel INCONTO als go2UBL hebben als doel de financiële administratie te ontlasten en de boekhouding een stuk makkelijker te maken. Klanten kunnen nu ook profiteren van deze samenwerking in de vorm van een extra afleverpunt vanuit go2UBL naar INCONTO.

Wat is UBL

Geautomatiseerd factureren kan op diverse manieren. Een ervan is het gebruik van UBL. UBL staat voor Universal Business Language. Het geeft in bestandsvorm de inhoud van een factuur weer. “Het is feitelijk niets meer dan een serie afspraken over een digitale gegevensstructuur in een bepaald standaardformaat” aldus go2UBL. Ieder softwarepakket dat zich aan dit standaardformaat houdt, kan daardoor facturen inlezen waardoor deze automatisch geboekt worden.

Quick win bij de inkoop- en crediteurenafdeling

Organisaties die veel inkooporders plaatsen, ontvangen vervolgens ook veel facturen. Het geautomatiseerd verwerken van deze facturen levert dan ook een enorme tijdwinst op. Door de samenwerking tussen go2UBL en INCONTO is handmatige codering niet meer nodig. Ook het goedkeuren van de facturen loopt geen vertraging op.
De klant stuurt alle ontvangen facturen ongeacht het formaat naar go2UBL. Zij zetten deze om naar de e-facturatie standaard UBL en leveren deze direct in INCONTO af. INCONTO controleert de ingeschoten facturen op inkoopordernummer, vervolgens op bestelde producten en vervolgens op prijs. Kloppen deze gegevens, dan krijgt de factuur automatisch een betalingsakkoord. Aangezien bij de eerste stappen, tijdens het bestelproces, het procuratieschema gevolgd is en alle vereiste toestemmingen zijn gegeven, hoeft de factuur niet nogmaals langs alle schijven te gaan.

Korte implementatietijd

Het grote voordeel van de opname van INCONTO als afleverpunt in het go2UBL-portaal voor klanten van INCONTO is de snelheid van het aansluiten van nieuwe leveranciers. Of ze nu groot of klein zijn, handgeschreven of PDF facturen sturen, go2UBL zorgt voor een perfecte UBL-document in de INCONTO-omgeving. De efficiëntieslag begint als het ware per direct.

Over go2UBL

go2UBL is een conversiepartij die het mogelijk maakt om facturen in elk formaat om te zetten tot een e-factuur. Hun missie is het maken van de verbinding en het wegnemen van drempels tussen het bedrijfsleven, accountants en softwarepakketten op het gebied van berichtenuitwisseling door aan te sluiten op de behoefte en mogelijkheden van dit moment. Hun dienstverlening is daarom snel en eenvoudig te implementeren, waardoor het met name voor het MKB laagdrempelig is.

Over INCONTO

INCONTO is assistent voor alle backoffice zaken. Zij helpen organisaties met het behalen van de bedrijfsdoelstellingen en het efficiënt inrichten van de onderliggende bedrijfsprocessen. De focus ligt hierbij op de inrichting en ondersteuning van de processen horende bij contractmanagement, inkoop en factuurverwerking. Het streven is de organisatie de controle teruggeven, zodat alle medewerkers zich weer kunnen richten op hun kerntaken.

Meer informatie?

Wenst u meer informatie over geautomatiseerde factuurverwerking, UBL, go2UBL of de inrichting en ondersteuning van uw contractmanagement- of inkoopprocessen? Neem dan nu contact met ons op via 0850-185725 of vul het contactformulier in op onze contactpagina.

Deel content met:
Geplaatst in Digitale factuurverwerking, Nieuws / Blogs en getagd met .