Belang van updates | uitgelegd vanuit ons oerspectief

Het belang van updates

Updates. ‘Nee, niet weer’ denken we vaak. Weer door zo een updatefase heen. Wat is er gewijzigd? Wat niet. Werkt het allemaal goed? En waar is dat knopje nu gebleven? Toch is het belangrijk om alle beschikbare updates van de door u en uw organisatie gebruikte software door te voeren. Waarom? Dat verklaren we graag in dit artikel.

Wat is een update

Er verandert op technologisch vlak zo ontzettend veel. Iedere dag weer. Om bij te blijven en om actuele software te kunnen bieden, werken softwareontwikkelaars continu aan hun product. Dit kan ingegeven zijn door een interne drive en ambitie om toonaangevend in de markt te zijn. Of het kan reactief zijn op wat de rest van de markt doet. En uiteraard alles wat zich daar tussen in bevindt.

Om de gebruikers ook van deze aanpassingen te laten profiteren, brengen softwareontwikkelaars een update uit. Een update is simpel gezegd een nieuwere versie van de beschikbare software. En met nieuw bedoelen we ook alles wat nieuw is of kan zijn. Bijvoorbeeld: nieuwe functionaliteiten, betere beveiliging, nieuwe menustructuur, andere look. Kortom, een update kan zowel op de achtergrond (bv. beveiliging) als op de voorgrond (bv. functionaliteit, design) van toepassing zijn.

Waarom updates uitvoeren

Ook wij hameren er bij onze klanten op dat updaten belangrijk is. Het zorgt er niet alleen voor dat uw organisatie optimaal gebruik maakt van de geleverde software. Maar het zorgt er tevens voor dat alle gekoppelde systemen naadloos blijven werken. Een nieuwe versie biedt – zoals aangegeven – enerzijds nieuwe functionaliteit. Functionaliteit die tot stand is gekomen uit wensen en suggesties van onze klanten, onze consultants en door marktontwikkelingen. Maar zorgt er anderzijds ook voor dat de software overal goed blijft draaien en dat de beveiliging in orde is.

Naadloze aansluiting op software-updates gebruikt systeem

Met een SaaS-licentie denkt men vaak dat het heel simpel is om de software te onderhouden. Dat is ook zo. Maar. Voor het gebruik van de software heeft u een toestel (pc, laptop of tablet) nodig en een browser. Is de software op uw toestel geüpdatet of werkt u in een nieuwe versie van een browser dan kan het zijn dat onze software niet naadloos werkt. Tenminste als wij de software zelf ook niet updaten. Daarom houden wij de ontwikkelingen in de markt ook goed in de gaten en controleren of onze software blijft werken.

Werkt uw organisatie niet met SaaS-licenties, maar heeft deze diverse software op de eigen servers geïnstalleerd? Ook dan is het belangrijk om de updates door te voeren. Niet alleen van de software, maar zeker – en misschien wel vooral – van de hardware en gerelateerde software. Zit daar verouderde hardware of software tussen, dan kan dit ook problemen geven.

Daarom adviseren wij update alle hardware en software zodra het kan.

Blijvende werking aanwezige koppelingen

INCONTO staat bekend om de vele integraties en koppelingen die zij biedt aan haar klanten. Hierdoor is de organisatie niet gebonden aan één allesoverheersend pakket, maar kan zij gericht de software kiezen die echt bij de organisatie past. Belangrijk hierbij is dat deze koppelingen en integraties goed blijven werken.

Zo zijn er bijvoorbeeld OCI-koppelingen ingesteld met diverse leveranciers. Of koppelingen met een ERP-systeem of financieel pakket. Gaat er iets fout in deze koppelingen, dan kan uw organisatie plots niet(s) meer bestellen. Of beschikt de financiële administratie niet meer over de meest recente uitgaven. Situaties die u niet wil hebben en die te voorkomen zijn, door mee te gaan met de updates. Daarom houdt ons development team ook dit voor u in de gaten. Verandert er iets bij een van deze koppelingen en leveranciers? Dan voeren wij een aanpassing door zodat de werking ongewijzigd blijft. Zo bent en blijft uw organisatie in control.

Beveiliging en bug fixes

We lezen het te vaak in de krant. Er is een lek ontstaan in de beveiliging van gebruikte software en de data ligt op straat. Gevoelige data, maar soms ook persoonlijke data. Ook dit is te vermijden door regelmatig de software te updaten. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de nieuwste technologieën op het gebied van inloggen.

Daarnaast gebeurt het helaas wel eens dat door een aanpassing in de software op een andere plek een foutje ontstaat. Er wordt namelijk ergens in de keten iets aangepast en dat kan gevolgen hebben voor iets verderop. Dit komt – ondanks zorgvuldig testen – wel eens voor. Deze zogenaamde ‘bugs’ moeten voor optimaal gebruik van de software ook opgelost worden. Ook dat gebeurt weer in een update, soms ook wel een patch genoemd.

Betere ondersteuning

Onze klanten horen het van ons regelmatig. Wij kunnen een betere dienstverlening garanderen als iedereen steeds meegaat met de updates. Waarom? Als al onze klanten gebruik maken van dezelfde versie, dan hoeven wij zelf ook maar één versie te onderhouden en te doorgronden. In nieuwere versies zijn oudere foutjes namelijk al verholpen. Zit er een foutje in of is iets onduidelijk? Dan is dat ook zo gecommuniceerd naar alle gebruikers. Ook bij een storing kunnen we sneller schakelen. Ligt het aan de versie? Of ligt het aan het netwerk? Of aan het gebruikte toestel dan wel de verbinding bij de gebruiker? Het vinden van een oplossing of weer werkend krijgen van de software is dan zo geregeld.

Ook hameren wij regelmatig op het gebruik van SaaS-omgevingen. Maak waar mogelijk gebruik van deze beschikbare licenties. Dan hoeft uw IT-afdeling zich in ieder geval niet druk te maken over de servers waar de SaaS-software draait. En zoals hierboven aangegeven, onze servicedesk kan weer een extra externe factor afvinken van de mogelijke storingsoorzaken.

Meer weten?

Bent u nog niet overtuigd van het doorvoeren van de laatste updates of het overstappen op een SaaS-omgeving? Of twijfelt u over hoe u dat het beste kan doen? Laat het ons weten. Onze servicedesk licht het u graag toe.

Ook voor meer informatie over de software die wij leveren, kunt u contact met ons opnemen. Wilt u ook uw bedrijfsprocessen op het gebied van contractmanagement, inkoop of factuurverwerking op orde brengen? Neem dan nu contact met ons op. Wij nemen met u de mogelijkheden uitgebreid en vrijblijvend door, eventueel met een demo op afstand of op locatie.

Deel content met:
Geplaatst in Contractmanagement, Digitale factuurverwerking, E-procurement, Leverancierskoppelingen, Nieuws / Blogs en getagd met , , , , , , , , , , , , , .