tip van de maand

Tip van de Maand: snel opzoeken van waarden in zoekvelden

Regelmatig krijgt onze servicedesk vragen over onze software. Soms door nieuwe gebruikers, soms na een release. Een deel van deze vragen behandelen we in het onderdeel ‘Tip van de Maand’. Hoe we de selectie maken? We behandelen de vragen die meerdere keren gesteld zijn of waarbij onze gebruikers veel tijdwinst kunnen halen.
In de tip van deze maand: het snel opzoeken van waarden in diverse zoekvelden.

Tijdrovend

Voor de gebruikersgroepen die vaak een aanvraag moeten indienen of moeten goedkeuren, kan het ontzettend tijdrovend zijn om steeds weer de financiële gegevens zoals een kostenplaats of kostensoort op te moeten zoeken. Al deze gegevens zijn reeds ingevoerd in het systeem. De gebruiker moet in de zoekvelden alleen de correcte code of benaming selecteren. Het is echter een tijdrovende klus om alle vermeldingen langs te gaan tot men de juiste gevonden heeft. Gelukkig is daar een handig trucje voor. Wat? Dat leggen we hieronder uit.

Snel zoeken

Wilt u snel een kostensoort of kostenplaats opzoeken, dan kan dat door volgende handelingen te verrichten. Is er reeds een (deel van de) waarde bekend, dan typt u deze in het betreffende invulveld in. Vervolgens klikt u op uw toetsenbord op ‘enter’ of op de pijltjestoets naar omlaag. Alle waarden die overeenkomen met de zoekopdracht, verschijnen vervolgens in een lijst bij het invulveld. U kunt hier de correcte waarde selecteren.

Weet u helemaal geen waarde of een deel ervan, dan kunt u in het zoekveld een underscore ‘_’ gebruiken gevolgd door ‘enter’ of de pijltjestoets omlaag. Vervolgens verschijnen alle mogelijke waarden voor het betreffende veld.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de inkoopsoftware van INCONTO en hoe uw gebruikers tijd kunnen besparen bij het aanmaken van aanvragen? Of hoe uw organisatie kosten kan besparen door een efficiënt ingericht inkoopsysteem? Neem dan nu contact met ons op via info@inconto.com of via 0850-185725. Wij staan u graag te woord.

Suggesties

Heeft u nog suggesties voor een volgende tip van de maand? Een handige tip die u van onze servicedesk kreeg en die u onze andere klanten niet wil onthouden? Geef het dan nu aan ons door! U kijkt met een andere blik naar ons systeem, waardoor u wellicht extra tips heeft.

Namens de andere gebruikers alvast hartelijk dank!

Deel content met:
Geplaatst in Contractmanagement, Nieuws / Blogs, Tip van de maand en getagd met , , , , , , .