tip van de maand

Tip van de Maand: rapportage leveringsschema

Regelmatig krijgt onze servicedesk vragen over onze software. Soms door nieuwe gebruikers, soms na een release. Een deel van deze vragen behandelen we in het onderdeel ‘Tip van de Maand’. Hoe we de selectie maken? We behandelen de vragen die meerdere keren gesteld zijn of waarbij onze gebruikers veel tijdwinst kunnen halen.

In de tip van deze maand: rapportage leveringsschema.

Hou het hoofd koel

We zitten in een hele hectische periode. Met name de zorgwereld kampt met leveringen die niet tijdig geleverd worden of die zelfs niet leverbaar zijn, waardoor tekorten schering en inslag zijn. Leveranciers kunnen niet garanderen dat de bestelde producten komen en wanneer. Hoe hou je als inkoper dan het hoofd koel en je voorraden op peil?

Managementrapportages zijn key

Inzicht in uitstaande inkooporders is belangrijk. Dit houdt u als organisatie enerzijds door het gebruik van een goed inkoopsysteem en anderzijds door het gebruik van managementrapportages die via dit systeem op te vragen zijn.

Gebruikers van de INCONTO e-procurementmodule hebben de beschikking over diverse standaard rapportages in het systeem. In deze tijd is het rapport ‘leveringsschema’s een van de belangrijkste. Via dit rapport kan de gebruiker achterhalen welke producten wel besteld zijn, maar nog niet geleverd zijn. Als inkoper kunt u hierdoor anticiperen op wat nodig is en wat nog onderweg is. Bestelt u nieuwe? Gaat u in overleg met de leverancier? Neemt u contact op met een andere leverancier? Maar u voorkomt ook dat producten onnodig dubbel worden besteld.

De gebruiker kan een rapportage draaien over een bepaalde periode voor een specifieke leverancier. Tevens is ook de kolom ‘verwachte leverdatum’ opgenomen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de inkoopsoftware van INCONTO en hoe uw voorraden goed kunt beheren? Of hoe uw organisatie kosten kan besparen door een efficiënt ingericht inkoopsysteem? Neem dan contact met ons op via info@inconto.com of via 0850-185725. Wij staan u graag te woord.

Suggesties

Heeft u nog suggesties voor een volgende tip van de maand? Een handige tip die u van onze servicedesk kreeg en die u onze andere klanten niet wil onthouden? Geef het dan nu aan ons door! U kijkt met een andere blik naar ons systeem, waardoor u wellicht extra tips heeft.

Namens de andere gebruikers alvast hartelijk dank!

Deel content met:
Geplaatst in E-procurement, Nieuws / Blogs, Tip van de maand en getagd met , , , , , , , .