tip van de maand

Tip van de Maand: geherstructureerd rechtenschema

Regelmatig krijgt onze Servicedesk vragen over onze software. Soms door nieuwe gebruikers, soms na een release. Een deel van deze vragen behandelen we in het onderdeel ‘Tip van de Maand’. Hoe we de selectie maken? We behandelen de vragen die meerdere keren gesteld zijn of waarbij onze gebruikers veel tijdwinst kunnen halen. Net als de vorige keer ook nu een nieuwe functionaliteit in de meest recente release van INCONTO.

In de tip van deze maand: geherstructureerd rechtenschema.

Gebruiksvriendelijkheid voorop

Als INCONTO streven wij naar optimale gebruiksvriendelijkheid. De software is zo ingericht dat de gebruiker er vrij gemakkelijk en er met een korte instructie mee aan de slag kan. Toch sluipen er bij ons ook wat minder logische elementen in. Deze elementen zijn in de loop der tijd ontstaan door toevoegingen aan de software, uitbreidingen op de functionaliteit etc. Van tijd tot tijd lopen we het systeem en de functionaliteiten daarom zelf als gebruiker door. Op basis van deze bevindingen voeren we eventuele aanpassingen uit. En dat bleek nodig bij het rechtenschema.

Andere volgorde

De grootste wijziging bij de herstructurering van het rechtenschema is voor de applicatiebeheerder. Deze kan nu gemakkelijker zoeken naar een specifiek recht binnen een bepaalde module. Waarom? De modules waar de rechten onder vallen, zijn gesorteerd op volgorde binnen het inkoopproces. Daarnaast hebben we ook rollen aan het schema toegevoegd. Rollen met eigen, specifieke basisrechten.

Door een rol aan te vinken bij een gebruiker, krijgt deze gebruiker automatisch alle basisrechten die bij de betreffende rol horen. De applicatiebeheerder hoeft hierdoor niet meer losse specifieke rechten toe te kennen, aangezien dit op een hoger niveau geregeld is. Dit scheelt de nodige tijd én handelingen!

Invloed op de gebruikers

Deze aanpassing zorgt voor extra gebruiksgemak bij de applicatiebeheerder. Toch is de kans aanwezig dat deze eerst wat extra werk moet verrichten om het goed in te richten. Wij merken dat er door applicatiebeheerders wel eens kunstgrepen zijn uitgeoefend om bepaalde gebruikers hun rechten toe te kennen. Is een gebruiker plots rechten kwijt? Of zijn er extra rechten bijgekomen? Bijna zeker dat er in het verleden een kunstgreep is verricht die de applicatiebeheerder kan terugdraaien. En uiteraard helpt onze servicedesk hier graag bij.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de inkoopsoftware van INCONTO? Of hoe uw organisatie de voordelen van een efficiënt ingericht inkoopsysteem en bijhorende processen kan ervaren? Neem dan nu contact met ons op via info@inconto.com of via 0850-185725. Wij staan u graag te woord.

Suggesties

Heeft u nog suggesties voor een volgende tip van de maand? Een handige tip die u van onze Servicedesk kreeg en die u onze andere klanten niet wil onthouden? Geef het dan nu aan ons door! U kijkt met een andere blik naar ons systeem, waardoor u wellicht extra tips heeft. Namens de andere gebruikers alvast hartelijk dank!

Deel content met:
Geplaatst in Nieuws / Blogs, Tip van de maand en getagd met , , , , , , .