tip van de maand

Tip van de Maand: INCONTO op meerdere schermen gebruiken.

Regelmatig krijgt onze Servicedesk vragen over onze software. Soms door nieuwe gebruikers, soms na een release. Een deel van deze vragen behandelen we in het onderdeel ‘Tip van de Maand’. Hoe we de selectie maken? We behandelen de vragen die meerdere keren gesteld zijn of waarbij onze gebruikers veel tijdwinst kunnen halen.

In de tip van deze maand: INCONTO op meerdere schermen gebruiken.

We zijn inmiddels gewend om met twee of meerdere schermen te werken. Niet alleen computerschermen, maar ook browserschermen. Het openen van een extra tabblad zit er bij velen van ons ingebakken, altijd handig als naslag of bron toch? Maar dit veroorzaakt wel eens een ergernis… Welke ergernis en hoe dit te vermijden, lichten we hier toe.

Meerdere schermen én meerdere browservensters

Van klanten horen we regelmatig dat ook zij tijdens het werken binnen INCONTO wel eens met een tweede scherm werken. Dit kan zeer handig zijn als er bijvoorbeeld gegevens met elkaar vergeleken moeten worden of wanneer iets moet worden opgezocht. Door de manier waarop de browsers werken, levert dit echter soms problemen op omdat het tweede tabblad de werking van het eerste tabblad in de war kan schoppen. Zo kan het gebeuren dat wanneer je in een van de tabbladen een wijziging hebt gemaakt of een bepaald scherm hebt bezocht, de terugknop in de andere tab een onverwacht resultaat geeft. Dit gedrag komt door de manier waarop de browsers omgaan met sessies. Een nieuw tabblad openen binnen dezelfde sessie, zorgt ervoor dat sessie gegevens van beide tabbladen gedeeld worden.

Er is een makkelijke manier om  dit ‘vreemde’ gedrag te vermijden. Wil je een tweede tabblad openen om iets op te zoeken of te vergelijken? Open dan niet een gewoon tabblad, maar een incognito-tabblad. Het woord zegt het al, het tabblad is niet zichtbaar voor de al geopende sessie en zal dan ook geen gegevens delen. Met een incognito-tabblad kun je in twee schermen tegelijkertijd werken zonder de hierboven genoemde nadelen. In plaats van een incognito-tabblad kan je eventueel ook een andere browser gebruiken om het tweede scherm te openen. Ook dan zullen de sessies niet elkaars gegevens delen en dus ook geen vreemd gedrag vertonen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het werken met een incognito scherm of met twee verschillende browsers? Of hoe uw organisatie de voordelen van een efficiënt ingericht contractmanagementsysteem of inkoopsysteem en bijhorende processen kan ervaren? Neem dan nu contact met ons op via info@inconto.com of via 0850-185725. Wij staan u graag te woord.

Suggesties

Heeft u nog suggesties voor een volgende tip van de maand? Een handige tip die u van onze Servicedesk kreeg en die u onze andere klanten niet wil onthouden? Geef het dan nu aan ons door! U kijkt met een andere blik naar ons systeem, waardoor u wellicht extra tips heeft. Namens de andere gebruikers alvast hartelijk dank!

Deel content met:
Geplaatst in Nieuws / Blogs en getagd met .