tip van de maand

Tip van de Maand: het aanmaken van een favorietenlijst

Regelmatig krijgt onze servicedesk vragen over onze software. Soms door nieuwe gebruikers, soms na een release. Een deel van deze vragen behandelen we in het onderdeel ‘Tip van de Maand’. Hoe we de selectie maken? We behandelen de vragen die meerdere keren gesteld zijn of waarbij onze gebruikers veel tijdwinst kunnen halen.

In de tip van deze maand: de favorietenlijst.

Efficiënt werken

Mensen zijn gewoontedieren. We bouwen graag routine op, zodat we gestructureerd kunnen leven en werken. Dat trekken we ook door naar onze gebruiksproducten. Zowel thuis als op de werkvloer. We bestellen daarom vaak dezelfde items regelmatig opnieuw. Enerzijds ‘omdat we het gewend zijn’, anderzijds omdat we die producten gewoonweg vaak nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan pennen, paperclips of nietjes, maar ook infuusnaalden, verbanden of zorghandschoenen.

Om het werk gemakkelijker te maken en bestellingen uit de interne catalogi sneller te plaatsen, raden wij daarom aan om een favorietenlijst aan te maken in INCONTO. Zo hoeft u niet steeds opnieuw hetzelfde product op te zoeken en toe te voegen. U gaat naar uw favorietenlijst en plaatst van daaruit direct de bestelling.

Wilt u weten hoe u een favorietenlijst aanmaakt en komt u er zelf niet uit? Neem dan contact op met de applicatiebeheerder van INCONTO binnen uw organisatie. Komt hij er niet uit, dan kan hij contact met ons opnemen.

Aanvullende tip: ga bij de catalogusbeheerder regelmatig na of de product- en prijslijsten up-to-date genoeg zijn.

Suggesties

Heeft u nog suggesties voor een volgende tip van de maand? Een handige tip die u van onze servicedesk kreeg en die u onze andere klanten niet wil onthouden? Geef het dan nu aan ons door! U kijkt met een andere blik naar ons systeem, waardoor u wellicht extra tips heeft.

Namens de andere gebruikers alvast hartelijk dank!

Deel content met:
Geplaatst in E-procurement, Leverancierskoppelingen, Nieuws / Blogs, Tip van de maand en getagd met , , , , , , , , .